Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
Incalzirea globala, mai tare decat armele chimice

Incalzirea globala, mai tare decat armele chimice

Specialistii in meteorologie, intruniti saptamana trecuta intr-un Congres la Montreal, au oferit opiniei publice mai multe explicatii pentru valul de fenomene meteo extreme care au lovit in ultima perioada toate continentele. Asa cum era de asteptat, meteorologii au vorbit despre fenomenul de incalzire globala care da peste cap „termostatul” Pamantului, dar au evitat sa pomeneasca…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe
De unde provine apa din stratosfera lui Jupiter?

    De unde provine apa din stratosfera lui Jupiter?

    Aproape toata apa prezenta in atmosfera inalta a planetei Jupiter a fost adusa de cometa Shoemaker-Levy 9 in timpul unei coliziuni care a avut loc in anul 1994, potrivit unei analize realizate pe baza observatiilor realizate de telescopul spatial Herschel, informeaza AFP. Apa din atmosfera inalta a planetei Jupiter provine de pe o cometa. Shoemaker-Levy…

    Citește mai departe
    Autoturismele pe hidrogen

      Autoturismele pe hidrogen

      Durabilitatea si problemele ecologice sunt preocupari cheie pentru multe guverne si corporatii si, din acest motiv, o masina ce produce zero emisii s-a dovedit a fi, in ultimii ani, foarte populara. Consensul este ca, daca ar deveni disponibile pe scara larga, masinile pe baza de hidrogen ar putea ajuta la reducerea masei de carbon din…

      Citește mai departe

        Atmosfera planetei HR8799c contine vapori de apa. Poate sustine viata?

        Astronomii au detectat vapori de apa si monoxid de carbon in atmosfera unei planete aflate la 130 de ani-lumina de Terra, numita HR 8799c. Din nefericire pentru iubitorii SF-urilor prezenta vaporilor de apa in atmosfera nu inseamna ca planeta poate gazdui forme deviata, anunta oamenii de stiinta, mentionand ca aceasta planeta nu contine urme demetan, un gaz ce poate indica prezenta formelor…

        Citește mai departe

        Elimina sursele de poluare ale aerului din casa

        Structura optima a aerului respirabil trebuie sa prezinte o anumita compozitie, umiditate, temperatura, viteza si rata de schimb. Alterarea acestora, cunoscuta sub denumirea de poluare, genereaza un aer impropriu pentru o respiratie sanatoasa si un confort necorespunzator. Care sunt amenintarile si ce poate fi facut? Poluarea interioara se accen­tueaza si prin ema­natiile emise de materialele…

        Citește mai departe

        Sunt vaporii de apa responsabili pentru incetinirea incalzirii globale?

        O picatura misterioasa de apa sub forma gazoasa din stratosfera ar putea contribui la incetinirea procesului de incalzire globala. Stratosfera Pamantului este situata deasupra troposferei, fiind rece si umeda, troposfera fiind stratul superior al atmosferei pe care o respiram zilnic. Vanturile sunt cel mai important element din acest strat, adapostind aproape orice de la bacterii…

        Citește mai departe

        Efectul de incalzire globala

        Pentru a intelege fenomenul de incalzire globala , care actioneaza asupra Pamantului, trebuie sa privim acest fenomen intr-un context mai larg. Modificarile de clima care au aparut in ultimul timp pe Terra nu sunt singulare in sistemul nostru solar . Alexei Dimitrov , un cercetator rus, a facut cateva observatii asupra unor modificari aparute pe…

        Citește mai departe

        Metan de pe Marte

        NASA a anuntat la inceputul anului ca emisiile de gaz de pe Marte sunt un amestec de vapori de apa si metan.Aceasta descoperire este importanta si poate fi dovada existentei vietii pe Planeta Rosie. Metanul este produs de microorganisme numite metanogeni. Acestia sunt niste microbi care produc metanul ca reziduu al proceselor vitale.Totusi, acesti microbi…

        Citește mai departe

        Mit si Realitate

        Mit Stiinta din spatele incalzirii globale este prea incerta pentru a actiona Realitatea Nu este nici un dubiu printre oamenii de stiinta in legatura cu motivul incalzirii globale Cei mai respectati oameni de stiinta au afirmat ca incalzirea globala e un fapt prezent si ca oamenii o cauzeaza arzand combustibili fosili (ca si carbunii, petrolul…

        Citește mai departe

        Hemcrete. Cultiva-ti termoizolatia

        In cursa spre constructiile Zero-Carbon, arhitectii redescopera virtutile termo-izolarii cu fibre naturale. O noua favorita este acum Canepa, un material care nu numai ca reuseste sa inlocuiasca cu succes fibrele sintetice dar si absoarbe CO2 din aer in timpul vietii sale. Tradical Hemcrete este un material de constructii unic, foarte sustenabil, pentru constructia peretilor termo-izolatori…

        Citește mai departe

        Emisiile de CO2 provenite de la avioane – in atentia Parlamentului European

        Parlamentul a aprobat la Strasbourg includerea activitatilor de transport aerian in sistemul de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de sera in cadrul Comunitatii. Parlamentul exclude posibilitatea unor derogari pentru zborurile de Stat, insa cere unele derogari pentru zborurile militare. O gestionare a traficului aerian mai eficienta poate conduce la diminuarea consumului…

        Citește mai departe

        Ziua Soarelui

        Astronomii considera Soarele ca o sfera gazoasa gigantica, in varsta de patru miliarde si jumatate de ani, stea care pluteste pe un brat spiralat al Caii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 1.4 milioane de kilometri, o masa de 2 miliarde de miliarde de tone.

        Citește mai departe