Fast-food-ul provoaca boli de inima

Fast-food-ul provoaca boli de inima

Este demonstrat! Alimentele de tip fast-food sunt raspunzatoare de o treime din cazurile de infarct inregistrate la nivel mondial.

Cercetatori americani au realizat in un studiu ce priveste riscurile pe care le aduce alientatia de tip fast-food asupra sanatatii. Ei au examinat 16.000 de pacienti care au suferit infarcte intre anii 1999-2003. Ei provin nu numai din tari dezvoltate, ci si din cele in curs de dezvoltare. Acestia au avut de completat chestionare referitoare la obiceiurile lor culinare, avand de ales din 19 grupe de alimente. Trebuie precizat ca studiul a tinut cont de preferintele culinare specifice fiecarei tari participante.

Rezultatele studiului astfel efectuat indica faptul ca persoanele care prefera mancarea gen fast-food sunt cu 35% mai predispuse unui infarct decat cele care adopta un regim alimentar bazat pe legume si fructe.

Cercetatorii atrag atentia asupra unei alte concluzii a studiului: 80% din bolile cardiovasculare ii afecteaza pe locuitorii tarilor aflate in curs de dezvoltare, oamenii cu venituri mici fiind mai atrasi de regimul occidental, bogat in grasimi, alimente sarate, oua si carne. Oamenii ar trebui sa constientizeze raul pe care singuri si-l produc atunci cand consuma alimente de tip fast-food.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente