Intalnire de lucru privind Finantarea Durabila a Ariilor Protejate din Carpati

Intalnire de lucru privind Finantarea Durabila a Ariilor Protejate din Carpati

22 – 24 iunie 2011, Baile Felix, Judetul Bihor

In perioada 22-24 iunie 2011, la Hotel International din statiunea Baile Felix – Judetul Bihor se va desfasura intalnirea de lucru a reprezentantilor administratorilor de Parcuri Nationale si Naturale din cele 7 tari carpatice (Romania, Serbia, Ungaria, Ucraina, Polonia, Slovacia si Cehia). La acesta intalnire sunt invitati sa participe si reprezentanti ai parcurilor din Alpi, precum si un reprezentant din Costa Rica, din cadrul Sistemului National de Arii Protejate – Ministerul Mediului, Energiei si Telecomunicatiilor, tara considerata la nivel mondial ca fiind cea mai avansata in ceea ce priveste valorificarea potentialului turistic al ariilor naturale protejate.
Principalele teme de discutii sunt modalitatile de imbunatatire a finantarii ariilor protejate din Carpati, respectiv diversificarea surselor de finantare, analiza posibilitatii reducerii costurilor de administrare, oportunitati de a derula proiecte comune transfrontaliere.
Aceasta intalnire, la care sunt asteptati peste 50 de invitati, este organizata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in cadrul proiectului Imbunatatirea Sustenabilitatii Financiare a Sistemului de Arii Protejate din Carpati , proiect finantat de Fondul Global de Mediu prin biroul din Bucuresti al PNUD.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 23 din cele 28 de parcuri nationale si naturale declarate in Romania pana in acest moment si este responsabila pentru implementarea, in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013 a obiectivelor proiectului mai sus mentionat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente