Intreaga lume ar putea trai folosind doar puterea vantului. Vezi studiul aici

Intreaga planeta s-ar putea alimenta cu energia eoliana. Ar fi nevoie doar de un sistem de turbine pe solul american pentru a acoperi nevoile intregii lumi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard.
energie eoliana
Potrivit calculului realizat de experti am avea nevoie doar de o retea de turbine de 2,5 megawati (amplasate astfel incat sa nu dauneze mediului, in zone unde nu exista paduri, ghetari sau orase). Acestea ar trebui sa opereze la 20% din capacitate, pentru a produce o cantitate de energie de 40 de ori mai mare decat consumul global de electricitate.

Energia in exces va duce la scaderea pretului deschizand noi perspective asupra tehnologiilor ecologice, precum masinile electrice.

42% din noile tehnologii instalate anul trecut in SUA pentru generarea energiei se bazeaza pe puterea vantului.

Studiul a fost realizat pe baza unor simulari ale campurilor de vant, folosind datele furnizate de sistemul Goddard Earth Observing System Data Assimilation System (GEOS-5 DAS). Sectionand globul in zone de aproximativ 3.300 km patrati fiecare, cercetatorii au calculat viteza vantului in zone non-urbane, non-forestiere si fara gheturi. Astfel, ei au aflat cantitatea potentiala de energie produsa de o retea de turbine de 2,5 megawati.

Vezi studiul cercetatorilor americani, aici.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente