Un baiat de 15 ani a inventat un sistem ce produce energie pe baza de alge

Multumita lui Javier Fernandez-Han, in varsta de 15 ani, suntem mai optimisti in ceea ce priveste abilitatea de adaptare a viitoarelor generatii intr-o lume cu resurse limitate. Liceanul a dezvoltat un sistem ce genereaza energie din alge.
energie din alge
Sistemul combina o multime de tehnologii noi dar si mai vechi pentru tratarea deseurilor, producerea metanului si bio-uleiurilor pentru combustibili, producerea hranei pentru oameni si animale, capturarea gazelor cu efect de sera si producerea oxigenului.

Denumit sistemul Versatile, este proiectul castigator al concursului “Invent your world challenge”, premiat cu o bursa de 20.000 de dolari.

Sistemul Versatile al lui Javier este alcatuit din sase subsisteme: un digestiv anaerobic pentru deseurile menajere, un aparat care transforma deseurile digerate in hrana pentru alge, niste cuptoare care ard metan, un aparat de capturare a dioxidului de carbon, bioreactori pentru alge care produc o biomasa de alge si oxigen, si PlayPump, o pompa care produce energie de la joaca copiiilor.

Potrivit tanarului inventator, sistemul este realizat pentru tarile in curs de dezvoltare care au nevoie de surse de energie si de inlaturarea deseurilor.

Sistemul nu a fost inca construit, iar multi oameni nu cred in el pana nu va fi functionabil.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente