Invatam sa reciclam ambalaje

Ministerul Educatiei, Organizatia Eco-Rom Ambalaje si Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu au lansat, la mijlocul lunii februarie, la Colegiul National “Elena Cuza” din Bucuresti, pachetul educational “Invatam sa reciclam ambalaje”.

In anul 2009, manualul “Invatam sa reciclam ambalajele” va ajunge in 25 de localitati din tara si in sectoarele 3 si 6 din Bucuresti, fiind accesibil unui numar de aproximativ 100.000 de elevi de clasa a III-a din 189 de scoli. Localitatile in care va fi implementat programul fac parte din cele 42 de orase in care exista infrastructura pentru colectare selectiva, numar ce urmeaza sa creasca in 2009 si 2010. Demarat ca actiune pilot in 2008, programul de educatie ecologica al Eco-Rom Ambalaje s-a desfasurat in 4 orase, cuprinzand 2.200 de elevi din 39 de scoli. Rezultatele foarte bune au dus la extinderea la nivel national a programului.

“Invatam sa reciclam ambalajele” reprezinta un auxiliar curricular pentru clasele a III-a si a IV-a realizat de catre ARAM (Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu) in cadrul Programului National Educatie pentru Sanatate in Scoala Romaneasca, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si finantat de Eco-Rom Ambalaje. Manualul este insotit de un Material Informativ privind gestionarea deseurilor de ambalaje, destinat sprijinirii profesorilor in derularea cursurilor privind colectarea selectiva si reciclarea.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente