Investitia de 100 de milioane de euro in parcul fotovoltaic din apropiere de Sebis, judetul Arad, este aproape gata

0
473
Investi?ia de 100 de milioane de euro în parcul fotovoltaic din apropiere de Sebi?, jude?ul Arad, este aproape gat
Investiţia de 100 de milioane de euro în parcul fotovoltaic din apropiere de Sebiş, judeţul Arad, este aproape gat
Investitia de 100 de milioane de euro in parcul fotovoltaic din apropiere de Sebis, judetul Arad, este aproape gat
Investitia de 100 de milioane de euro in parcul fotovoltaic din apropiere de Sebis, judetul Arad, este aproape gat

Investitia de 100 de milioane de euro in parcul fotovoltaic din apropiere de Sebis, judetul Arad, este aproape gata. In parcul de 200 de hectare sunt montate 317.000 de panouri cu o putere totala de 65 MW, care ar acoperi necesarul de energie pentru 100.000 de locuitori. La proiect lucreaza 700 de oameni.

Reprezentantii investitorilor si primarul orasului Sebis au declarat ca acest parc fotovoltaic va fi cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit Mediafax.

Investitia apartine companiei spaniole „Promocion Inversolar 65”, care a alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru trei proiecte energetice derulate in Sebis, pe o suprafata totala de aproape 200 de hectare.

Potrivit directorului economic al companiei spaniole, Jose Maria Abuli, primele doua proiecte vizeaza o suprafata totala de 44 de hectare, fiind instalate deja 72.000 de panouri fotovoltaice, cu o putere totala de 15 MW.

Aceste proiecte vor fi finalizare in martie-aprilie, cand vor incepe lucrarile pe alte 150 de hectare, pe care vor fi montate 245.000 de panouri, cu o putere nominala de peste 50 MW.

„Energia produsa in acest parc ar asigura necesarul pentru 100.000 de locuitori. Avem semnate deja contractele de conectare la reteaua nationala de energie electrica, productia urmand sa fie vanduta pe piata libera”, a adaugat directorul tehnic al proiectului, Dragos Baghiu.

El sustine ca in aceasta vara parcul va livra energie la capacitatea maxima, urmand sa fie create aproximativ 100 de locuri de munca permanente. Durata de exploatare a instalatiilor de producere a energiei electrice este de 25 de ani.

Primarul orasului Sebis, Gheorghe Feies, a declarat ca in urma acestei investitii veniturile la buget, din taxale si impozitele platite de companie, cresc cu 50%, adica de la patru milioane de euro pe an, la sase milioane de euro.

La realizarea parcului lucreaza 700 de oameni, 200 fiind specialisti adusi din Spania, iar restul fiind din zona sau din judetele invecinate. Orasul Sebis are aproximativ 6.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.