Protest impotriva exploatarii gazelor de sist in fata Prefecturii Bihor

0
467
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Protest impotriva exploatarii gazelor de sist in fata Prefecturii Bihor
Protest impotriva exploatarii gazelor de sist in fata Prefecturii Bihor

Bihorenii care vor sa-si exprime nemultumirea fata de proiectele de exploatare a gazelor de sist sunt chemati la protest, sambata, de la ora 14, in fata Prefecturii Bihor. Initiativa le apartine reprezentantilor Partidului Verde (PV), care au cerut aprobare pentru un miting cu 400 de participanti.

Sambata, diferentele politice vor fi lasate la o parte, promit organizatorii, iar primarii comunelor afectate – membrii PDL, PNL si PP-DD – se vor alatura ecologistilor pentru a incerca sa opreasca proiectele preconizate a fi implementate in Popesti, Tulca, Derna si Sanmartin. La protest vor participa si membrii Fundatiei Ecotop Oradea, studenti ai universitatii Oradea, dar si membrii ai filialelor din Salaj, Satu Mare si Maramures ai PV.

De asemenea, in urma unui proiect al Asociatiei Alma-Ro, Partidul Verde a elaborat mai multe pliante in care vicepresedintele formatiunii politice, geologul Georgeta Ionescu, atrage atentia asupra problemelor de mediu ce ar putea aparea in urma exploatarii gazelor de sist si care ar putea reprezenta un adevarat pericol pentru sanatatea populatiei din zona.

Proaspat aliat cu ecologistii de la PV si numit presedinte executiv al filialei judetene, Horea Vuscan crede ca Guvernul ar fi trebuit sa consulte populatia inainte sa ia o astfel de decizie.

„Supararea mea fata de acest proiect este felul in care Guvernul trateaza cetateanul. Nu poti sa iei o decizie asupra sanatatii oamenilor fara sa ii consulti, fara sa faci o analiza tehnica si o analiza de risc”, spune acesta.

Vuscan e de parere ca statiunea Baile Felix nu ar trebui inclusa sub nicio forma intr-un asemenea proiect. „Baile Felix sunt cunoscute de sute de ani pentru izvoarele termale.

In cursul saptamanii viitoare, ecologistii vor organiza o campanie de semnaturi in comuna Tulca. „La Sanmartin s-au strans deja 4.000 de semnaturi. Nu noi am demarat aceasta actiune, dar vrem sa o sprijinim, cu ajutorul colegilor nostri din Tulca”, a spus Mihaela Bodonea, fostul presedinte PV Bihor, acum consilier parlamentar al deputatului Ovidiu Iane, presedintele executiv al organizatiei nationale.

Semnaturile vor fi depuse la Consiliul Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.