Cum reduc costurile companiile de succes: Investitii masive in energia regenerabila

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Cum reduc costurile companiile de succes: Investitii masive in energia regenerabila

Ikea, cel mai mare distribuitor de mobila din lume, doreste sa-si dubleze investitiile in energia verde, pentru a ajunge, pana in 2020, la investitii in valoare de patru miliarde de dolari.

Compania si-a propus acest lucru in incercarea sa de a reduce costurile, pe masura ce clientii sai devin din ce in ce mai preocupati de preturi, pe fondul crizei financiare, transmite Bloomberg.

„Estimez ca vom continua sa crestem investitiile in energia regenerabila. Uitandu-ma la ritmul rapid de extindere, precum si la lantul valorii, cel mai probabil ne vom dubla inca o data investitiile dupa 2015”, a declarat directorul Ikea, Mikael Ohlsson.

Si alte companii, precum Puma sau Pepsico, isi intensifica eforturile pentru a reduce utilizarea resurselor epuizabile, pe masura ce concurenta pentru atragerea clientilor este tot mai acerba.

Preturile pentru turbinele eoliene s-au redus cu 23% in ultimii trei ani, iar cele de la panourile solare au scazut la mai mult de jumatate in doi ani, ceea ce duce la proiecte mai eficiente, arata analistii Bloomberg.

Compania planuieste ca energia consumata de magazinele sale, dar si de catre subcontractori, sa provina, pana in 2020, 100% din surse de energie regenerabila.

In prezent, Ikea detine aproximativ 250.000 de panouri solare, in special in SUA, si 126 de turbine eoliene in Europa de Nord, care ii asigura 34% din consumul de energie.

Firma suedeza tinteste o crestere a vanzarilor din magazine de 5% pe an si o dublare a ratei de extidendere a depozitelor dupa 2015.

In octombrie, retailerul de mobila anuntase o crestere a investitiilor in parcuri eoliene si fotovoltaice de pana la doua miliarde de dolari, astfel incat sa-si asigure consumul a 70% din necesarul sau prezent si sa se protejeze, astfel, de volatilitatea preturilor la combustibilii fosili.

In plus, Ikea isi extinde gama de produse destinate consumatorilor care vor sa aiba un stil de viata mai ecologic, in special prin designul de produse de management al deseurilor sau care reduc consumul de energie si apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *