Iranul a efectuat manevre militare in instalatiile sale nucleare

0
317
Iranul a efectuat manevre militare în instalaţiile sale nucleare
Iranul a efectuat manevre militare in instalatiile sale nucleare
Iranul a efectuat manevre militare in instalatiile sale nucleare
Iranul a efectuat manevre militare in instalatiile sale nucleare

Fortele armate iraniene au efectuat manevre militare in instalatii nucleare si se pregatesc sa efecteueze noi asemenea manevere saptamana viitoare, pentru a testa sistemul de aparare antiaerian al tarii, a anuntat duminica un oficial militar de rang inalt, citat de AFP, potrivit Mediafax.

„In acest an, am efectuat manevre tactice cu (scenarii de) lupte adevarate la Fordo, Teheran, Bushehr si Ispahan”, unde se afla instalatiile nucleare iraniene, a anuntat Ahmad Mighani, citat de agentia Mehr, fara a preciza cand au avut loc aceste exercitii militare.

O noua manvera, de cinci zile, urmeaza sa inceapa marti. Ea „va avea loc la nivelul intregii tari, cu scopul ameliorarii capacitatii defensive”, a anuntat un oficial de rang inalt, potrivit agentiei Fars.

Statele Unite si Israelul au reafirmat in mod frecvent, in ultimii ani, ca nu exclud o lovitura militara contra Iranului, acuzat de occidentali, in pofida negarilor Teheranului, ca ar incerca sa se doteze cu arma atomica, sub acoperirea programului sau nuclear civil.

In replica, liderii iranieni au multiplicat manevrele militare, anunturile privind consolidarea arsenalului militar al tarii, in special rachete, dar si declaratiile potrivit carora orice agresiune contra Iranului va antrena un conflict generalizat in regiune si va fi sortit esecului.

Un oficial militar iranian a declarat miercuri ca tara sa va testa „in curand” rachete de tip S-300 fabricate pe teritoriul sau, sfidand, astfel, Rusia.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a interzis, la 22 septembrie, livrarea de rachete de tip S-300 Iranului, in cadrul aplicarii unei rezolutii ONU ce sanctioneaza Teheranul pentru programul sau nuclear controversat.

Nu se stie daca aceste rachete sol-aer vor fi testate in cadrul noilor manevre care urmeaza sa inceapa marti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.