Islanda ar putea deveni bateria verde a Marii Britanii

0
336
Încălzirea globală ar putea devasta o ţară din Europa
Islanda ar putea deveni bateria verde a Marii Britanii

Islanda ia in considerare construirea celui mai lung cablu electric subacvatic din lume pana in jurului anului 2020, profitand de avantajul resurselor abundente de energie geotermala, cu scopul de a furniza Marii Britanii energie verde, a declarat directorul executiv al producatorului national de electricitate, informeaza Reuters de la Oslo.

„Putem functiona ca o baterie verde pentru Marea Britanie”, a declarat, intr-un interviu, Hordur Arnarsin, directorul executiv al companiei Landsvirkjun.

„Consideram ca este o situatie de castig pentru ambele parti, deoarece avem o sursa flexibila de energie regenerabila, care ar putea fi folosita pentru a echilibra (aprovizionarea si cererea in Marea Britanie)”, a spus Arnarson in interviu. ‘Va fi cel mai lung cablu subacvatic din lume’, a adaugat el.

Proiectul, considerat anterior neviabil din punct de vedere economic, a revenit in atentie datorita cererii tot mai mari pentru energia cu continut scazut de carbon si a reglementarilor in favoarea energiei regenerabile.

O comisie numita de guvern va redacta un raport despre proiect in acest an, iar compania Landsvirkjun se asteapta sa ia o decizie finala de investitii privind cablul subacvatic de 1.000 de km pana in 2015-2016, potrivit lui Arnarson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.