Italienii, interesati sa produca energie la Roesti

0
443
Italienii, interesaţi să producă energie la Roeşti
Italienii, interesati sa produca energie la Roesti

Cu investitiile realizate pana acum, prin PNDR si alte programe de finantare, cat si cu cele prinse in proiectul pregatit pentru a fi implementat cu fonduri pe HG 577, la Roesti, infrastructura rutiera, de apa si canalizare se pune la punct aproape in totalitate.

Probabil ca, de anul viitor, primarul Gheorghe Draghici va incepe sa asfalteze, sa introduca apa si canalizare in localitatile vecine, pentru ca, la Roesti, nu va mai avea unde. Sau o va lasa mai moale cu infrastructura, cu utilitatile, si va dezvolta serviciile sociale. Cine stie, poate va construi o fabrica, o clinica sau o centrala energetica, cum isi propunea cu ceva vreme in urma. In orice caz, Draghici va trebui sa aiba o ocupatie, pentru ca ii place sa munceasca si sa-si ajute semenii. Cine il cunoaste, intelege perfect ce vrem sa spunem.

La Roesti, doar 10 km de drumuri au mai ramas de asfaltat

Drept dovada, desi nici nu a terminat de implementat proiectul european de 2,5 mil. euro, primarul din Roesti pregateste deja o noua investitie de anvergura. „Vreau sa implementez un proiect cu fonduri pe HG 577 – care vizeaza continuarea asfaltarii drumurilor, a celor ramase nemodernizate si care se intind pe o lungime totala de 10 km.. Cu asta, s-ar rezolva integral problema drumurilor din Roesti. Nu am depus inca documentatia pentru atragerea banilor necesari intrucat, in aceasta etapa, lucram la Proiectul Tehnic si vrem sa-l facem „brici”. Studiile sunt facute…”, a spus Gheorghe Draghici.

Inca 5 km. de retea si se rezolva total si problema apei

El a mai precizat ca „portiunile de drumuri cuprinse in proiect se regasesc in fiecare sat”. „Sunt bucati de drumuri, capete ramase nemodernizate. Astfel de portiuni sunt in fiecare sat. Proiectul mai cuprinde extinderea retelei de alimentare cu apa. Concret, ar mai trebui 5 km. de retea si am rezolva si problema apei. Una dintre aceste zone este Piscul Scoartei. Apa nu urca acolo. Zone neacoperite cu alimentare cu apa mai avem in Rapa Caramizii si in Cotojmanu”, a subliniat Draghici. Alesul PSD ne-a spus cateva lucruri si despre parcul de panouri fotovoltaice pe care vrea sa-l faca in comuna.

Serviciu de evidenta a persoanelor si cabinet stomatologic

„Recent, am avut o intalnire cu niste investitori italieni, care erau interesati sa colaboram in aceasta privinta. Le-am facut cunoscut faptul ca localitatea noastra are deja intocmit un proiect tehnic, care a fost evaluat si a primit 69 de puncte. Mai avea nevoie de un punct si intra la finantare. Pe italieni, din cate am inteles de la ei, nu-i intereseaza finantarea, pentru ca vin ei cu ea. Se imprumuta, treaba lor. A ramas sa ne reintalnim in prima saptamana din septembrie pentru a incerca sa concretizam ceva. (…) Tot ca noutate, pot sa va spun ca se lucreaza la proiectul tehnic pentru caminul cultural. In scurt timp, infiintam Serviciul Local de Evidenta a Persoanelor. Vrem sa facem si un cabinet stomatologic. (…) De asemenea, asteptam fonduri pe HG 577 pentru a incepe lucrarile de amenajare a bazei sportive. Proiectul a trecut prin toate etapele si a fost aprobat, dar ei vor sa incepem investitia pe banii nostri si pe urma sa ni-i dea Guvernul. N-am avut incredere sa fac ca ei, mai ales ca e si Ordonanta 34, care spune ca nu te poti apuca de o lucrare daca n-ai sursa de finantare”, a completat Gheorghe Draghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.