Japonia va testa benzina mixta cu etanol

Japonia va derula saptamana viitoare primele teste de vanzare a benzinei mixte cu etanol pentru a-si indeplini obiectivele stabilite la Kyoto, informeaza Reuters. Aceasta actiune se desfasoara cu o intarziere de doua luni din cauza dificultatilor intampinate in gasirea unui furnizor petrolier in afara rafinariilor nationale.

Autoritatile locale din Osaka au declarat ca incepand cu 9 octombrie vor vinde benzina amestecata cu pana la 3% etanol (E3) la doua statii din zona suburbana, la acelasi pret cu benzina normala. Proiectul Osaka este esential pentru obiectivul guvernului de a inlocui 500.000 kilolitri de titei pe an cu biocarburanti pana in 2010.
Primaria Osaka a declarat ca prima fabrica de etanol din orasul Sakai si-a inceput activitatea in ianuarie si va produce biocarburantii din resturi forestiere.

Puternica industrie petroliera autohtona nu s-a aratat insa dispusa sa furnizeze benzina pentru testele de vanzare E3. Prefectura Osaka nu a dezvaluit numele furnizorului sau volumul de benzina procurat. Compania care va realiza amestecul, Chusei Oil Co Ltd., a declarat in schimb ca volumul este suficient pentru o perioada de sase luni.

Reprezentantul companiei, Masahiro Kasamatsu, a adaugat ca pentru a promova E3, in viitor, este necesara cooperarea producatorilor nationali. Proiectul se va desfasura pe o perioada de cinci ani si este sprijinit de ministrul nipo al Mediului care o oferit o finantare de 6 milioane de dolari.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente