Joburi noi in industria energiei eoliene

1
441

Numarul locurilor de munca in sectorul energiei eoliene se va dubla in Uniunea Europeana pana in 2020, arata un studiu al Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana (EWEA), citat de Reuters.
industria energiei eoliene
Potrivit raportului, industria energiei eoliene va ajunge la 330.000 de locuri de munca la nivel european in urmatorul deceniu.Datele aceluiasi studiu indica o pondere tot mai mare a investitiilor in acest domeniu, generate de nevoia statelor de a stimula cresterea economica.

„Energia vantului are capacitatea de a satisface in mod sustenabil cererea tot mai mare de electricitate. Mai mult decat atat insa, acest segment se dovedeste a fi un stimul incontestabil pentru economiile statelor”, a declarat directorul executiv al Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana, Christian Kjaer, citat de Reuters.

Independenta de Rusia

Principalii factori care influenteaza dezvoltarea in acest sens vizeaza tintele pe care si le-a propus Uniunea Europeana in domeniul energiei „verzi” si al combaterii efectelor incalzirii globale, pana in 2020. Totodata, la fel de importanta se dovedeste a fi necesitatea independentei energetice fata de deciziile de la Moscova. „Rusia se poate juca cu robinetele in fiecare an, deci nu ne va fi mai usor din acest punct de vedere”, a mai aratat Christian Kjaer.

Potrivit EWEA, anul trecut, sectorul energiei eoliene a angajat 108.600 de persoane. Aproximativ 60% din acestia au ocupat posturi care tin de productia turbinelor, iar restul de 40% au fost angajati in instalarea si intretinerea acestora. Tarile unde sunt concentrate aproximativ trei sferturi din aceste locuri de munca sunt Germania, Spania si Danemarca.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.