Judetul Cluj va fi alimentat exclusiv cu energie solara

0
300
Energia solar? continu? s? atrag? investi?ii de milioane de euro în România
Oraşul Roşiorii de Vede îşi face centrală solară cu bani de la UE

Clujul va fi primul judet din tara alimentat exclusiv din surse alternative de energie. Cum Uniunea Europeana finanteaza aproape integral proiectele verzi, seful Consiliului Judetean Cluj promite ca in cativa ani dam curentul electric pe energie solara.Clujul energie solara

Ideea i-a venit presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de la cresterea consumului de energie in parcurile industriale. Un calcul sumar arata ca acesta se va tripla intr-un an, prin urmare Tise s-a gandit sa alimenteze parcurile din surse nepoluante de energie.

Investitia initiala este estimata la 100 de milioane de euro. Parcul solar se va intinde pe 100 de hectare, in apropierea localitatii Floresti, judetul Cluj.

Este insa numai primul proiect de acest gen aflat in mintea lui Tise. Va urma un lant de asemenea parcuri solare, care vor alimenta, treptat, tot judetul.

Tot din bani europeni, Consiliul Judetean Cluj va construi un parc de depozite cu o suprafata de 100 de hectare. Acesta va fi pus la dispozitia tuturor firmelor mari de transport.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.