Judetul Vaslui va avea o groapa de gunoi ecologica de peste 35 de milioane de euro

0
514
De?eurile menajere din Bor?a - transportate la Vi?eu de Sus
Deşeurile menajere din Borşa - transportate la Vişeu de Sus
Judetul Vaslui va avea o groapa de gunoi ecologica de peste 35 de milioane de euro
Judetul Vaslui va avea o groapa de gunoi ecologica de peste 35 de milioane de euro

In judetul Vaslui au fost demarate lucrarile pentru constructia unei gropi ecologice de gunoi, lucrari care vor costa peste 35 de milioane de euro. Groapa va fi amenajata in comuna vasluiana Rosiesti, proiectul fiind unul de anvergura pe care autoritatile il au in vedere de aproximativ 10 ani.
„Este un proiect la care s-a lucrat multa vreme, l-am asteptat cu totii. Au fost demarate in sfarsit lucrarile si asteptam ca ele sa fie gata la termenele stabilite. Normele UE s-au inasprit, iar cei de la Mediu sunt drastici si aplica amenzi. Europenii sunt foarte duri, iar intr-un an de zile nu vom mai vedea hartii sau sticle pe drumuri. Mediul in care ne desfasuram activitatea toti trebuie imbunatatit. Nu s-a facut nimic in ultimii 40 de ani in materie de mediu. S-au realizat platforme de gunoi doar cu vorba”, a declarat, luni, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi.

Proiectul de constructie a gropii de gunoi de la Rosiesti are o valoare totala de 35.639.950 euro. Prin implementarea proiectului, vor fi realizate cinci zone de colectare a deseurilor, din care patru statii de transfer (Vaslui, Barlad, Husi si Negresti). La Rosiesti, unde va fi construita groapa ecologica, vor fi depozitate toate deseurile din judet. Tot aici, potrivit proiectantilor, va exista o statie de sortare, una de epurare a deseurilor, statii de alimentare cu apa si energie electrica si spatii administrative. Lipsa unei gropi de gunoi la nivelul judetului Vaslui a facut ca multi primari sa primeasca amenzi consistente din cauza depozitarii necorespunzatoare a deseurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.