La Scoala Cocorastii Mislii – alimentare cu energie solara

0
673
Toti consumatorii de energie din Romania, obligati sa aiba montate contoare inteligente. Noile contoare iti arata la cat se ridica valoarea facturii
La Scoala Cocorastii Mislii – alimentare cu energie solara

Ieri, Primaria Cocorastii Mislii a receptionat sistemul fotovoltaic de alimentare cu energie electrica de la Scoala Generala cu clasele I-VIII.
Finantarea sistemului a fost obtinuta prin castigarea unui concurs de proiecte care se refera la protectia mediului si imbunatatirea starii de sanatate publica a comunitatilor la nivel national, initiat de catre o importanta companie petroliera. In cadrul acestui concurs au fost depuse peste 800 de proiecte, dintre care au fost selectionate 36, inclusiv cel realizat de catre Primaria Cocorastii Mislii. Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Prahova, este pentru a doua oara cand o autoritate publica din judet reuseste sa doteze o scoala cu un astfel de sistem de alimentare cu energie fotovoltaica, prima fiind comuna Floresti.

Sistemul fotovoltaic realizat la Scoala Generala cu clasele I-VIII din comuna Cocorastii Mislii are o putere instalata de 2,16kWp si este alcatuit din 9 panouri fotovoltaice de cate 240Wp fiecare, realizate in tehnologie Siliciu policristalin si montate pe acoperisul scolii (foto), un invertor de 3 kW si o baterie de acumulatori de 400Ah care stocheaza energia electrica produsa de panourile fotovoltaice in timpul zilei.
Sistemul asigura integral alimentarea cu energie electrica pentru iluminatul scolii pe intreaga perioada a anului, productia medie de energie electrica a acestuia fiind de 210 kWh/luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.