La Timisoara vor fi testate panouri fotovoltaice, pe un poligon de aproape 1 hectar in Parcul Industrial Freidorf

ProCredit Bank va credita investi?iile în proiecte ce contribuie la protejarea mediului
La Timisoara vor fi testate panouri fotovoltaice, pe un poligon de aproape 1 hectar in Parcul Industrial Freidorf
La Timisoara vor fi testate panouri fotovoltaice, pe un poligon de aproape 1 hectar in Parcul Industrial Freidorf

Vom avea la Timisoara un poligon special pentru testarea panourilor fotovoltaice, dar si un depozit de echipamente pentru linia de productie a acestora, intins pe un hectar din Parcul Industrial Freidorf. Investitia va fi facuta de o firma privata.

Consilierii locali au aprobat, in sedinta ordinara din aceasta saptamana, concesionarea prin licitatie publica deschisa a unei suprafete de teren de 10.000 mp din Parcul Industrial Freidorf. Totodata, au aprobat si un studiu de oportunitate, precum si caietul de sarcini pregatit pentru scoaterea la licitatie a terenului, dar si instructiunile pentru ofertanti, in vederea realizarii unei unitati industriale sau de servicii de logistica.

Firma care vrea sa construiasca o hala pentru a depozita echipamente pentru linie de productie si un poligon de testare panouri otovoltaice a trimis o scrisoare de intentie Primariei Timisoara. Este nevoie insa de licitatie.

“Pentru a creste atractivitatea fata de investitori, pretul de pornire al licitatiei este promotional – practica utilizata in mod curent in lume pentru atragerea investitorilor straini”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare. Asadar, nivelul minim al redeventei este stabilit la 0,66 lei/mp/an, ceea ce ar insemna o taxa anuala de minimum 6.600 lei.

Odata concesionat terenul, firma care face investitia trebuie sa obtina in termen de un an autorizatia de construire, iar apoi are la dispozitie inca un an pentru amenajarea spatiului. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, terenul are toate utilitatile, de la apa, canalizare, pana la electricitate, gaze naturale si telefonie. In plus, investitia propusa este in concordanta cu PUG-ul Timisoarei.

Terenul se concesioneaza pe o perioada de 49 de ani cu posibilitatea de prelungire pentru inca 24,5 ani. Parcul Industrial Freidorf a fost amenajat in urma unei hotarari de consiliu local adoptata in anul 1999 si se intinde pe 63 de hectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *