Lucrari pentru a limita scaderea apei din Lacul cu Nuferi din Baile 1 Mai

Lucrari pentru a limita scaderea apei din Lacul cu Nuferi din Baile 1 Mai

Administratia Bazinala de Apa (ABA) Crisuri a anuntat ca in cursul acestei saptamani firma Repcon a inceput lucrarile de ecranare a unor sectiuni din Lacul cu Nuferi din Baile 1 Mai (rezervatia naturala Ochiul Mare), ca o solutie de urgenta luata in urma scaderii nivelului apei din cauza secetei. Mai mult, seceta a afectat si debitul paraului Peta care alimenteaza Lacul cu Nuferi.

Astfel ca, in colaborare cu Muzeul Tarii Crisurilor (custodele rezervatiei), ABA Crisuri a inceput lucrarile de ecranare a celor doua deversoare de la Lacul cu Nuferi, zona Perla si cel din aval, zona Strandului Venus, inclusiv a malurilor de acolo, pe portiuni mici, dar si pe sectiunea pragului de dirijare a paraului Peta in lac. Acestea constau in impermeabilizarea solului pe anumite sectiuni, astfel incat, infiltrarea apei din lac in sol sa fie diminuata.

“Ceea ce poate sa faca institutia noastra este sa diminueze, pe cat posibil, scaderea nivelului apei din lac. Astfel, in regim de urgenta, am demarat ecranarea cu beton a acelor sectiuni unde, prin infiltratie, se pierde apa din lac. Lungimea pe care efectiv se va turna beton este relativ mica de circa 2-3 metri” a declarat Pasztor Sandor, directorul ABA Crisuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente