Lansarea cartii “Viata intre cladiri. Utilizarile spatiului public”

Lansarea cartii "Viata intre cladiri. Utilizarile spatiului public"

Ce legatura exista intre arhitectura, planificare urbana si cat de prietenos este orasul in care traim?

Pentru a reusi sa raspundem la o asemenea intrebare, Ecopolis va recomanda un eveniment special, care are loc miercuri, 8 iunie, la sala ARCUB, incepand cu orele 19.00

Este vorba despre lansarea cartii “Viata intre cladiri. Utilizarile spatiului public” o lucrare de referinta in domeniul planificarii urbane, semnata de cunoscutul arhitect danez Jan Gehl.

Prin convingerile si activitatea sa de mai bine de 40 de ani, Jan Gehl a reusit sa schimbe profund calitatea vietii in Copenhaga, aceasta capitala devenind dintr-un oras sufocat de masini (si de problemele adiacente) un adevarat paradis pentru biciclisti, un spatiu in care oamenii interactioneaza direct si sanatos cu mediul in care traiesc.

Prezenta lui Jan Gehl la Bucuresti prilejuieste o discutie necesara, despre cum putem la randul nostru reda orasul oamenilor.

Va invitam asadar sa discutam – alaturi de reprezentanti ai autoritatilor si ai societatii civile si sub ghidajul lui Jan Gehl – despre cat de prietenos este Bucurestiul cu locuitorii sai, sa dezbatem modul in care orasul isi poate imbunatati calitatea spatiilor publice, in special a acelora destinate pietonilor si biciclistilor, si mai ales sa trasam cateva directii de transformare pentru un Bucuresti uman, care sa ne primeasca cu bratele deschise si care sa nu ne puna piedici la fiecare pas.

Mai multe detalii despre Jan Gehl si cartea sa, in materialele atasate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente