Lavinia Sandru: ONG-uri franceze aduna semnaturi impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania

Lavinia Sandru: ONG-uri franceze aduna semnaturi impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania
Lavinia Sandru: ONG-uri franceze aduna semnaturi impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania

Lavinia Sandru a participat in perioada 26-27 octombrie, in calitate de speaker, la Paris, la Conferinta Europa, organizata de Europa Nova, cu sprijinul Comisiei Europene, al guvernului francez si al presedintiei Frantei.

Lavinia Sandru s-a declarat mandra ca ONG-uri din Franta sunt preocupate de gazele de sist din Romania.

“Doresc sa-i multumesc premierului Jean Marc Ayrault. Da, este bizar sa le multumim politicienilor, dar, pentru noi, premierul francez a facut ceva foarte important venind in Romania. Cunoscand marea presiune facuta pe guvernul roman privind exploatarea gazelor de sist, ne-a spus ca pentru Romania este mai bine sa adoptam modelul francez si sa interzicem, prin lege, explotarea gazelor de sist.  Este foarte important pentru noi deoarece acum romanii sunt in strada, sunt multe proteste in Romania, iar companiile americane sunt acolo ca sa gaseasca posibilitati sa exploteze gazele de sist chiar si in regiuni cu un potential turistic si geotermal extraordinar.
In acelasi timp, am vazut ONG-uri in Franta,  care au adunat semnaturi astfel incat companiile americane sa nu poata exploata gazele de sist din Romania prin fracturare hidraulica.”, a spus Lavinia Sandru.

Romania isi poate dobandi independenta energetica, este de parere jurnalistul Sandru.

“Cei care au facut lobby la nivel european nu au stiut sa explice. Franta are nevoie de un prieten.
Sa nu va imaginati ca daca tine Romania departe de Schengen, cersetorii nu vor mai fi pe strazi.
Francezii sunt la fel de interesanti de independenta energetica. Putem sa ne dobandim independeta energetica, daca ne uitam la ce pungi de gaz avem in tara noastra.” a mai spus Sandru.

 Lavinia Sandru a cerut arbitrajul Frantei in scandalul gazelor de sist

In interventia sa, Lavinia Sandru a vorbit despre necesitatea identificarii de solutii care sa evite ingreunarea accesului tinerilor romani pe piata muncii si va pleda pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Lavinia Sandru a solicitat statului francez sa intervina in dosarul romanesc al gazelor de sist in sensul unui arbitraj menit a pune la aceeasi masa autoritatile de la Bucuresti, militantii ecologisti, liderii comunitatilor afectate de exploatarea gazelor de sist si reprezentantii companiilor interesate de exploatarea resurselor.

Jurnalistul Realitatea TV considera ca Franta detine expertiza care poate ajuta Guvernul Romaniei sa ia o decizie in privinta gazelor de sist fara presiunea unor investitori.

Scopul conferintei Europa a fost identificarea resurselor societatii civile de a participa la consolidarea proiectului european cu efecte concrete, palpabile, masurabile in combaterea somajului, a masurilor menite sa readuca increderea in constructia comunitara, inlaturarea efectelor mobilitatii asupra sentimentului de siguranta al cetatenilor, consolidarea democratiei, oportunitatea diversitatii, rolul culturii in eliminarea barierelor lingvistice, efectul cresterii gradului de urbanizare, impactul progresului economic asupra mediului, provocarile progresului tehnologic, inteligenta artificiala si relatiile Uniunii Europene cu China, India, Africa si SUA.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente