Lebar din slanina si sorici

Lebarul Galco are ingrediente principale capul de porc, slanina si soriciul, ficatul fiind prezent intr-o cantitate mica. Acesta ar fi trebuit sa aiba o pondere mai mare, daca s-ar fi respectat reteta clasica.
lebar
Pentru a masca lipsa ficatului, producatorul a folosit potentiatorul de gust E621. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca acest aditiv este periculos pentru sanatate, in special pentru persoanele cu afectiuni neurologice. De asemenea, contine si nitrit de sodiu, conservant cu potential cancerigen. Specialistul nu recomanda produsul tuturor celor care sunt sensibili la aditivii utilizati, celor cu probleme de greutate, copiilor.

Eticheta
Galco. Lebar. Cap de porc, slanina, sorici, ficat, proteina vegetala, amidon din cartofi, sare, condimente naturale, antioxidant: acid ascorbic E300, stabilizator: polifosfat E452, potentiator de gust: glutamat monosodic E621, conservant nitrit de sodiu E250.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *