Let’s Do It, Romania! 2012

Anul acesta, actiunea “Let’s Do It, Romania!” imbraca o noua forma: oricine poate propune si vota zona pe care si-o doreste curatata de gunoaie. Astfel, vor fi alese, in fiecare judet, locurile de unde se vor strange hartiile, peturile, toate resturile aruncate in natura.

Campania “Let`s Do It, World!” are loc in 85 de tari.

In Romania, Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie si in Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.

“Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” ii invita pe toti locuitorii Romaniei sa ia parte la miscarea internationala de curatenie si sa arate ca le pasa de tara lor. Dupa succesul primelor doua editii din 2010 si 2011, la care au participat aproape 500.000 de voluntari si care au colectat aproximativ 1.300.000 de saci de deseuri, este momentul unei noi provocari pentru Romania”, anunta reprezentantii Let’s Do It, Romania!.
Este trist dar adevarat! Romania este codasa intre tarile UE atunci cand vine vorba de reciclarea deseurilor menajere.
Cel mai recent studiu al Uniunii Europene cu privire la reciclarea deseurilor menajere arata ca Romania se situeaza pe ultimele locuri intre statele membre UE. Astfel, 99% din toate deseurile municipale sunt depozitate in gropi de gunoi, in timp ce media europeanaeste de 38%. Proportia reciclarii este de numai 1% in tara noastra, in timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 42%. In tari precum Danemarca, Germania, Austria, Belgia, rata de reciclare este peste 80%. Pentru mai multe informatii accesati www.letsdoitromania.ro

Avem o tara frumoasa pentru care trebuie sa ne unim fortele sa o facem curata si sa incercam sa fim mai responsabili!

Pe 12 mai 2012 ne vom uni fortele si vom arata ca si la noi se poate – vom face colectare selectiva a deseurilor! Let’s Do It!

Suntem mandrii ca prin proiectul Let’s do it Romania! facem parte din cea mai ampla miscare sociala internationala!

Haideti sa ne unim fortele si sa participam impreuna si anul acesta in data de 12 mai 2012 la curatenia nationala.


Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente