Lipsa certificatului de audit energetic a imobilului poate duce la nulitatea actului de vanzare-cumparare

0
603
Lipsa certificatul de audit energetic a cladirii poate duce la nulitatea actului de vânzare-cumpărare
Lipsa certificatul de audit energetic a cladirii poate duce la nulitatea actului de vanzare-cumparare
Lipsa certificatul de audit energetic a cladirii poate duce la nulitatea actului de vanzare-cumparare

Certificatul de audit energetic este obligatoriu pentru toti proprietarii de imobile care au in plan vanzarea sau inchirierea spatiilor. Documentul ofera informatii cu privire la consumul de energie al unui apartament, casa sau cladire.

“ se calculeaza necesarul de energie pentru incalzirea cladirii, pentru incalzirea apei si pentru iluminatul apartamentului sau cladirii. Se imparte la suprafata utila a cladirii si se obtine energia necesara elementara. Sunt sapte grupe energetice si in functie de cifra care se obtine se incadreaza in una din cele sapte grupe energetice.“ a declarat auditorul energetic autorizat, Constantin Tasente.

Potrivit legii, cei care cumpara un imobil sau il inchiriaza trebuie sa primeasca din partea proprietarilor o copie a certificatului energetic pentru a cunoaste performantele cladirii.

“ Certificatul este necesar la vanzarea, inchirierea, reabilitarea termica si receptia cladirilor noi.“ a mai spus auditorul energetic autorizat, Constantin Tasente.

La data inregistrarii contractului de vanzare-cumparare sau inchiriere, proprietarii trebuie sa depuna la Fisc o copie a certificatului de performanta energetica.

“ Pe langa actele pe care le depuneau pana acum, proprietarii de imobile trebuie sa depuna si o copie a certificatului energetic. Lipsa acestui document poate duce la nulitatea actului de vanzare-cumparare.” a precizat Cristina Aldea, sef serviciu in cadrul Agentiei Fiscale.

Certificatele de performanta energetica sunt obtinute de la auditorii autorizati, iar preturile difera in functie de suprafata imobilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.