Lukoil va construi parcuri fotovoltaice pe terenurile rafinariei din Ploiesti

Lukoil va construi parcuri fotovoltaice pe terenurile rafin?riei din Ploie?ti
Lukoil va construi parcuri fotovoltaice pe terenurile rafinariei din Ploiesti
Lukoil va construi parcuri fotovoltaice pe terenurile rafinariei din Ploiesti

Rafinaria Petrotel-Lukoil ia in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri pe care le detine langa Ploiesti, au anuntat luni reprezentantii unitatii detinute de grupul rus Lukoil. Compania se gandeste sã instaleze panouri fotovoltaice de pana in 12 MW.

Compania a finalizat in acest an ecologizarea mai multor bataluri, operatiune in care a investit 38,5 milioane dolari. Pe terenurile ecologizate, in suprafata de aproximativ opt hectare, compania se gandeste sa instaleze panouri fotovoltaice de pana in 12 MW, a afirmat Constantin Dumitru, directorul din companie care s-a ocupat de ecologizari. “Avem mai multe optiuni cu aceste terenuri, printre care se numara si constructia de parcuri fotovoltaice”, a spus Dumitru, informeaza Mediafax.

Directorul general al rafinariei, Andrei Bogdanov, a afirmat ca inca nu s-a luat nicio decizie in aceasta privinta. Potrivit lui Bogdanov, rafinaria Petrotel-Lukoil va inregistra si in acest an pierderi, ca urmare a marjelor mici generate si a reviziei capitale a unitatii de prelucrare a titeiului, ceea ce va avea ca efect si o cifra de afaceri mai mica.

Totusi, Lukoil nu are in vedere oprirea totala a rafinariei, pentru ca “economia se va redresa”, a mai spus Bogdanov. Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.

Lukoil Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si are, potrivit datelor proprii, o cota de circa 20% din piata produselor petroliere din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *