Grupul energetic italian ERG are de gand sa investeasca in proiecte din domeniul energiei eoliene in Brazilia si Europa

0
484
Se reduc investi?iile în energia eolian?
Se reduc investiţiile în energia eoliană
Grupul energetic italian ERG are de gand sa investeasca in proiecte din domeniul energiei eoliene in Brazilia si Europa
Grupul energetic italian ERG are de gand sa investeasca in proiecte din domeniul energiei eoliene in Brazilia si Europa

Grupul energetic italian ERG are de gand sa investeasca in proiecte din domeniul energiei eoliene in Brazilia si Europa, accelerandu-si expansiunea in acest sector dupa ce recent a iesit din sectorul de rafinare petroliera.

ERG, companie controlata in proportie de peste 60% de familia Garrone, a finalizat anul acesta achizitia activelor eoliene de la grupul francez GDF Suez devenind cel mai mare jucator de pe piata eoliana din Italia si unul din primii zece din Europa.

Prezentand strategia grupului, presedintele ERG, Luca Bettone, a informat ca ERG are de gand sa investeasca in tarile si regiunile unde sunt conditii de vant puternic si sunt mai putin dependente de subventiile guvernamentale, cum este America de Sud.

“Aceasta companie trebuie sa caute oportunitati de crestere si avand in vedere ca suntem cel mai mare jucator din Italia trebuie sa trecem dincolo de granita. Exista oportunitati in Brazilia si credem ca vom intra pe aceasta piata prin achizitii”, a adaugat Bettone.

In ceea ce priveste Europa, Bettone a declarat ca ERG si-a propus sa intre pe piata din Spania si, de asemenea, sa-si intareasca pozitia in Bulgaria si Romania, unde compania are deja active in domeniul energiei eoliene.

In ultimii ani, ERG s-a transformat intr-o companie producatoare de energie regenerabila pentru a contracara scaderea profiturilor din operatiunile sale de rafinare petroliera. Saptamana trecuta, compania italiana a semnat un acord referitor la vanzarea restului actiunilor sale la rafinaria ISAB din Sicilia catre grupul rus Lukoil pentru 400 milioane de euro.

ERG, care pentru anul urmator si-a propus o crestere a profitului operational de 20% pana la 600 milioane de euro, are de gand sa investeasca aproximativ 500 milioane de euro pana in 2015 in energiile regenerabile.

In Romania, compania daneza Vestas a vandut in luna iulie doua parcuri eoliene din Romania si Bulgaria catre LukErg – o asociere in participatiune pe baze paritare intre Lukoil Econergo si compania italiana Erg Renew, tranzactia avand valoarea totala de 137,5 milioane euro. Parcul eolian din Romania, Gebeleisis (70 MW), este complet operational de la inceputul acestui an si are o productie medie anuala de peste 165 Gwh, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.