Lumea se confrunta cu schimbari climatice ireversibile, spun cercetatorii

0
408

Lumea se confrunta cu schimbari climatice ireversibile intrucat cele mai rele scenarii realizate acum doi ani sunt pe cale de infaptuire, a avertizat un grup de cercetatori internationali.
schimbari climatice
Temperaturile, nivelul apei, nivelul aciditatii din oceane si calotele glaciare se schimba in afara modelului variabilitatii naturale, din cauza societatii si economiei dezvoltate de oameni, au spus joi oamenii de stiinta intr-un raport.

Informatiile au venit la sfarsitul unei conferinte de trei zile din Copenhaga, Danemarca, unde aproape 2.000 de cercetatori s-au adunat pentru a discuta despre schimbarile climatice.

Grupul le solicita autoritatilor competente sa foloseasca toate instrumentele posibile pentru a reduce periculoasele emisii de gaze cu efect de sera, informeaza CNN.

Situatia climatica actuala de pe planeta poate fi intr-adevar la fel de severa ca cele mai rele scenarii prezise de Intergovernmental Panel on Climate Change, care a avertizat in 2007 ca vom avea un viitor plin de inundatii, secete, furtuni disparitii in masa ale speciilor.

In raport, cercetatorii au atras atentia si asupra costurilor sociale ridicate de schimbarile climatice.

O crestere a temperaturilor globale cu 2 grade ar duce la o distrugere a climatului pentru intreg secolul si va afecta cu precadere popoarele cele mai sarace.

„Observatii recente arata ca societatile cele mai vulnerabile chiar si la cele mai mici schimbari climatice sunt mai ales natiunile si comunitatile sarace”, se scrie in raport.

Concluziile conferintei vor fi prezentate politicienilor cand se vor intalni la Copenhaga in decembrie. Atunci, liderii vor discuta despre un nou acord global asupra emisiilor de gaze cu efect de sera ce va inlocui Protocolul Kyoto, care va expira in 2012.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.