„Mai bine cu West Nile decat sa stropiti cu pesticid”

Virusul West Nile, transmis de tantari, nu pare sa-i sperie pe toti clujenii, unii dintre ei cerand chiar ca orice dezinsectie sa fie oprita. Mai mult decat atat, acestia se gandesc la o petitie pentru stropirea impotriva tantarilor.

„Se poate face o cerere sa nu se faca stropirea cu insecticid seara in anumite zone? Este extrem de deranjant mirosul in primul rand si oricum nu cred ca este foarte sanatos pentru locatari si mediu. Inteleg motivele pentru care se face dar cred ca nu sunt singurul pe care il deranjeaza. In plus, in zona in care locuiesc eu (Gheorgheni) nu prea sunt insecte (tantari, etc). Daca as face o petitie pe care sa o semneze oamenii din zona, la cine ar trebui sa apelez dupa aceea? (evident, daca nr. de semnaturi este majoritar)”, spune Voicu Hodrea pe site-ul domnuleprimar.ro

Raspunsul muncipalitatii incerca sa il linisteasca pe clujean si sa il asigure ca substanta imprastiata nu afecteaza omul. „Cu sau fara West Nile, Primaria Cluj-Napoca este obligata sa respecte normele privind sanatatea publica. Dezinsectia si deratizarea sunt activitati obligatorii, conform legii 100/1998. De asemenea, conform Legii 344/2002 nerealizarea dezinsectiei si deratizarii se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2.000 lei si 8.000. Important de retinut este ca substantele folosite nu afecteaza organismul omului si sunt avizate de Ministerul Sanatatii”.

Din cauza aparitie virusului West Nile, Primaria Cluj-Napoca efectueaza intre 2 si 18 septembrie o actiune suplimentara pentru dezinsectia tuturor cartierelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente