Nu te feri de o portie generoasa de mamaliga, te sfatuiesc Oana Cuzino si specialistii consultati de ea pentru emisiunea “Ce se intampla, Doctore?”. Glucidele lente pe care le contine mamaliga produc energie, fara sa ingrase.
Consuma porumb tot timpul anului. Variantele uscate si congelate abunda in nutrienti. Si nu uita de mamaliga. Preparatul traditional regleaza concentratiile de glucoza si colesterol din sange. Si are de patru ori mai putine calorii decat painea.
Dr. Serban Damian, nutritionist: „Intre faina alba, painea alba si mamaliga, avantajul ar merge spre mamaliga, pentru ca valoarea calorica a acestui produs este mult mai redusa decat la paine”.
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: „Porumbul inseamna glucide lente, adica glucide din care corpul nostru face energie si care nu se transforma in grasime, asa cum o face zaharul. Deci, glucidele sunt baza alimentatiei noastre. Avem nevoie de glucide la fiecare masa”.
Si nu uita de prajiturile din faina de porumb. Practic, in orice reteta puteti inlocui faina alba cu malaiul.
Dr. Serban Damian, nutritionist: „Malaiul poate fi folosit si pentru preparare unor dulciuri care se spune ca sunt mai sanatoase prin faptul ca se absorb mai lent”.