Mare succes mondial al energiei „verzi”

1
419

Prima Agentie Internationala pentru Energii Alternative a fost creata oficial astazi, la Bonn, de catre 50 de tari, printre care Germania, Spania si Danemarca, anunta Le Monde.
energie verde - poluare
Aceste state s-au angajat astfel sa lupte pe termen lung pentru introducerea energiilor „verzi”.

In total, o suta de natiuni vor fi prezente la conferinta inaugurala, desi anumite tari cu un rol important pe scena internationala, precum Statele Unite, China, Japonia si Brazilia, nu vor participa.

Francezii s-au suparat deoarece engleza e singura limba de lucru din Agentie

De asemenea, participarea Frantei la noua agentie este inca nesigura, in ciuda dorintei ministrului Ecologiei, Jean-Louis Borloo, de a angaja statul francez in aventura primei agentii mondiale consacrata exclusiv acestor energii.

Ostilitatea ministrului Afacerilor Externe era foarte mare, mai ales deoarece engleza a fost aleasa drept singura limba de lucru in cadrul agentiei.

Agentia, cu un buget anual de 25 de milioane de dolari, are drept misiune sa promoveze energia solara, cea eoliana, biocombustibilii si geotermia, cu scopul de a scoate planeta dintr-o „economie a carbonului”, alimentata de petrol, gaz si carbune.

Promotorii sai vor si sa creeze conexiuni intre diferite tari pentru a favoriza transferul de tehnologie.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.