Marea Britanie este acuzata ca se opune introducerii tintelor UE privind energia regenerabila

Energie regenerabila

Marea Britanie este acuzata ca se opune introducerii tintelor UE privind energia regenerabila si reducerea risipei, scrie presa britanica, The Guardian (3 iunie) si The Telegraph (4 iunie).

Documente guvernamentale obtinute in virtutea legilor privind libertatea informatiei arata ca oficialitatile britanice au incercat in mod repetat sa obstructioneze adoptarea propunerilor Bruxelles-ului privind eficienta energetica si s-au straduit sa obtina ca regulile sa fie voluntare, nu obligatorii si au facut lobby impotriva adoptarii unor noi tinte privind energia regenerabila.

Reprezentantul Greenpeace, Joss Garman, a declarat pentru The Guardian ca documentele dovedesc ca secretarul de stat pentru energie, Ed Davey, a cedat lobby-ului industriei combustibililor fosili pentru a creste dependenta de utilizarea gazului de import, generator de poluare, pentru producerea de energie.

Presa scrie ca documentele guvernamentale obtinute arata ca Marea Britanie este impotriva celor mai ambitioase planuri ale UE, de a adopta obiectivul de 30% energie regenerabila pana in 2030, sugerand mai curand formularea „o proportie semnificativ crescuta” a energiei regenerabile in mixul de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *