Compania rusa Planetary Resources se va ocupa cu mineritul pe asteroizi

Compania rusa Planetary Resources care se va ocupa cu mineritul pe asteroizi

O companie rusa investeste cateva milioane de dolari in Planetary Resources care se va ocupa cu mineritul pe asteroizi.

Compania rusa 12BF Globan Ventures a carei activitate se desfasoara in domeniul energiei alternative investeste in compania de minerit extraterestru, informatie confirmata de directorul general si coproprietarul firmei ruse, Ilya Golubovich.

Suma nu a fost dezvaluita, insa se stie ca va fi achitata in mai multe transe.

„Nu este vorba de zeci de mii de dolari, insa vom mai investi bani in acest proiect”, spune Golubovich. In acelasi timp admite ca doreste sa investeasca 50 milioane de dolari in industria spatiala.

Alti investitori ai Planetary Resources sunt miliardarul de la Google, Larry Page si directorul fimului Avatar, James Cameron. Alti actionari sunt fostul arhitect de software de la Microsoft, Charles Simonyi si presedintele Perot Group Ross Perot Jr.

Care este planul investitiei?

Compania vrea sa trimita roboti in spatiu pentru a cauta metale pretioase pe asteroizi, pentru a sapa mine si a aduce resursele pe Pamant.

Pana in 2015 ar trebui sa extraga aur, platina, metale rare, apa, dar si combustibil.

Un studiu stiintific arata ca 9.000 de asteroizi cu un diametru mai mare de 50 de metri orbiteaza in jurul Pamantului. Fiecare dintre ei ar avea zacaminte de platina de miliarde de dolari.

Planetary Resources sustine ca accesul la apa va face zborurile in spatiu mai ieftine si mai scurte, dar si mai rapide.

Compania Planetary Resources a fost infiintata in 2010 are ca obiectiv principal dezvoltarea de mici telescoape de explorare a asteroizilor. Se ocupa si de dezvoltarea si plasarea de sateliti pentru clienti privati si guvernamentali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *