Ministerul Mediului pune la bataie 8,3 milioane euro pentru reducerea substantelor periculoase

Ministerul Mediului pune la bataie 8,3 milioane euro pentru reducerea substantelor periculoase
Ministerul Mediului pune la bataie 8,3 milioane euro pentru reducerea substantelor periculoase

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice lanseaza vineri, 05 septembrie 2014, doua cereri de propuneri de proiecte in cadrul Programului RO04 „Reducerea substantelor periculoase”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014.

euroImplementarea acestui program urmareste prevenirea efectelor negative ale substantelor chimice si deseurilor periculoase asupra sanatatii umane si mediului. Prin consolidarea capacitatii entitatilor publice responsabile de implementarea si aplicarea legislatiei si strategiilor europene privind substantele chimice si deseurile periculoase si prin imbunatatirea monitorizarii substantelor periculoase in mediu.

Perioada de depunere a proiectelor, pentru cele 2 cereri de propuneri de proiecte se va incheia in data de 5 noiembrie 2014, ora 17:00, implementarea lor urmand sa se deruleze, de la data semnarii contractului de finantare pana in data de 30 aprilie 2016.

Solicitantii eligibili in cadrul Programului RO04 „Reducerea substantelor periculoase” sunt autoritati si institutii publice.

CERERE DE PROPUNERI DE PROIECTE NR.1: „INSTRUMENTE SUPORT PENTRU LUAREA DECIZIILOR” beneficiaza de un buget total disponibil de 7.145.770 Euro. Valoarea minima a grantului solicitat pentru un proiect este 1.000.000 Euro, iar valoarea maxima este 1.500.000 Euro, solicitanti eligibili fiind numai autoritatile si institutiile publice.

Procentul maxim de finantare nerambursabila per proiect este de 100%.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt prevazute masuri si prioritati pentru dezvoltarea de instrumente in sprijinul procesului decizional, cum ar fi, printre altele: registre, baze de date, sisteme de schimb de informatii, proceduri, ghiduri, scenarii de expunere pentru mediu si sanatatea umana, metodologii de estimare a riscurilor asociate cu substantele periculoase pentru sanatate si mediu, studii etc. pentru intarirea capacitatii autoritatilor publice responsabile cu implementarea si supravegherea aplicarii strategiilor si legislatiei UE referitoare la substantele chimice si deseurilor periculoase. Solicitantii sunt invitati sa prezinte propuneri de proiecte in conformitate cu cele de mai sus.

CERERE PENTRU PROPUNERI DE PROIECTE NR. 2: „CAMPANII DE FORMARE SI CONSTIENTIZARE”,are un buget total disponibil de 1.188.372 Euro. Valoarea minima a grantului solicitat este 250.000 Euro, iar valoarea maxima este 500.000 Euro, solicitanti eligibili fiind numai autoritatile si institutiile publice. Procentul maxim de finantare nerambursabila per proiect este de 100%.

Proiectele depuse in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vor trebui sa urmareasca dezvoltarea de programe de studii, rapoarte de implementare, programe de formare, campanii de constientizare, etc. pentru consolidarea capacitatii autoritatilor publice responsabile de implementarea si aplicarea strategiilor si legislatiei UE privind substantele chimice si deseurile periculoase.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente