Afacere ecologica: mirodenii in ghiveci

Afacere ecologica: mirodenii in ghiveci

Un moldovean a investit trei mii de euro intr-o afacere cu produse ecologice. Fermierul vinde mirodenii in ghiveci. In magazinul recent deschis, gasesti plante culinare de tot soiul. Cimbru, busuioc, salvie sau leustean. Si asta nu e tot. Oferte sunt si pentru amatorii de capsune.

Antreprenorul Sergiu Turcanu spune ca ideea lansarii unei, astfel de afaceri i-a venit dupa ce si-a lansat propriul site cu retete culinare.

„Ne place sa gatim gustos. Daca vrei sa ai o mirodenie, care schimba gustul mancarii, trebuie sa fie proaspata. Nu ne asteptam sa facem profituri mari si profituri imediate, e ceva ce ne place sa facem”, a specificat barbatul.

Afacerea a fost lansata acum o luna, dar antreprenorul nu se plange de lipsa clientilor. El spune ca vinde zilnic cate 10 ghiveciuri cu plante. „Este o idee foarte buna. Am cumparat un ghiveci cu ardei iute si il folosesc la gatit. Este foarte gustos”, a spus un cumparator.

„Este mai bine sa folosesti mirodenii proaspete decat uscate. Este un mod de viata sanatos”, a afirmat o alta cumparatoare.

Toate plantele sunt crescute in sere, iar apoi transferate in ghiveciuri. Unul cu leustean costa 21 de lei, un ghiveci cu salvie, cimbrisor, ardei iute, oregano sau rozmarin il puteti cumpara cu 28 de lei. Cele mai scumpe sunt capsunele, 48 de lei. Livrarea in raza orasului Chisinau costa 25 de lei. Pe viitor, antreprenorul vrea sa aduca si plante din India.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *