”Moldova Eco-Energetica” prezinta tot mai mult interes: La editia din acest an au fost inscrise peste 50 de proiecte

Investi?ie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare
''Moldova Eco-Energetica'' prezinta tot mai mult interes: La editia din acest an au fost inscrise peste 50 de proiecte
”Moldova Eco-Energetica” prezinta tot mai mult interes: La editia din acest an au fost inscrise peste 50 de proiecte

La editia din 2014 a Competitiei ”Moldova Eco-Energetica” s-au prezentat peste 50 de proiecte. Dosarele au fost depuse de persoane private, institutii publice, companii private, reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media in perioada 5 martie-5 august.

Cele mai multe dintre proiecte concureaza pentru pentru categoriile de cel mai bun proiect in energia solara, geotermala si bioenergie.

Dosarele urmeaza a fi evaluate de 16 experti grupati in patru paneluri de evaluare. Fiecare panel este format din 4 persoane, care reprezinta institutiile statului conexe domeniului energiei regenerabile si eficientei energetice, specialisti cu renume din domeniul energeticii, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile, jurnalisti, experti in mass-media si comunicare.

Dosarele inscrise in competitie vor fi examinate in trei etape: (1) evaluarea de catre panelurile de evaluare a dosarelor depuse, (2) vizita de verificare in teren pentru primele trei dosare selectate per fiecare categorie si (3) decizia Consiliului de Coordonare.

Castigatorii Competitiei Moldova Eco-Energetica 2014 vor fi cunoscuti si premiati cu trofee si alte premii valoroase la Gala Moldova Eco-Energetica ce va avea loc pe 5 decembrie curent in Chisinau.

Competitia Moldova Eco-Energetica este la cea de-a treia editie. ”Moldova Eco Energetica” este organizata de Ministerul Economiei si Agentia pentru Eficienta Energetica, la initiativa si in parteneriat cu Proiectul Energie si Biomasa din Moldova, finantat de Uniunea Europeana si co-finantat, implementat de PNUD Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *