Monsanto a decis sa cumpere una dintre cele mai mari companii internationale dedicate studiului si protectiei albinelor

0
436
Monsanto a decis sa cumpere una dintre cele mai mari companii internationale dedicate studiului si protectiei albinelor
Monsanto a decis sa cumpere una dintre cele mai mari companii internationale dedicate studiului si protectiei albinelor

In plina controversa asupra culturilor modificate genetic (GM) si a pesticidelor si ierbicidelor care decimeaza populatia de albine peste tot in lume, gigantul Monsanto a decis sa cumpere una dintre cele mai mari companii internationale dedicate studiului si protectiei albinelor. Conform anuntului companiei, Beeologics a predat fraiele in mana Monsanto pe 28 septembrie 2011, ceea ce inseamna ca gigantul care manipuleaza genele va avea de acum posibilitatea sa controlze fluxul de informatii transmise de Beeologics privind Anomalia Colapsului Coloniei (CCD – Colony Collapse Disorder). Incepand din 2007, Beeologics a studiat CCD precum si un nou virus aparut la albine cunoscut sub denumirea de Israeli Acute Paralysis Virus (IAPV) cu scopul de a descoperi metode de interventie care sa duca la atenuarea acestor boli. Bazat pe felul in care compania descrie CCD si IAPV pe site-ul sau de pe internet, Beeologics a declarat ca interventia si nu preventia este cheia pentru a rezolva aceasta criza globala a albinelor.

Acum ca Beeologics este detinuta si controlata de Monsanto, este sigur ca va evita complet sa cerceteze cauzele reale ale CCD si IAPV deoarece ele conduc catre culturile modificate genetic ale Monsanto – GMO – si la chimicalele aferente acestora. Anticipand viitorul, este de asteptat ca Beeologics sa vina cu “descoperiri stiintifice” care sa nege orice legatura intre CCD si culturile modificate genetic si sa dea vina pe virusi misteriosi si alti facori care au nevoie de si mai multe chimicale pentru a fi eliminati.

Dupa cum declara Anthony Gucciardi de la Activist Post, Beeologics a avut din totdeauna o relatie buna cu Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA), ceea ce este convenabil pentru Monsanto. Compania sustine ca USDA considera Beeologics a fi una dintre cele mai importante organizatii de cercetare a albinelor din lume, la fel si Serviciul de Cercetare in Agricultura din cadrul departamentului USDA, mass-media si entomologi de renume din toate tarile.

Monsanto se va folosi de “uneltele biologice” al lui Beeologics pentru a dezvolta si mai multe culturi modificate genetic si chimicale.

Anuntul de cumparare a companiei Beeologics explica faptul ca Monsanto planuieste sa incorporeze toate rezultatele cercetarilor biologice pe care Beeologics le-a condus de-a lungul timpului in propriile sale programe de dezvoltare a culturilor modificate genetic. Monsanto a preluat de asemenea controlul asupra unui produs important aflat in prezent in stadiul de dezvoltare la Beeologics care ar putea “ sa protejeze sanatatea albinelor”.

“Monsanto va folosi tehnologia de baza de la Beeologics ca parte ca procesului sau de descoperire si dezvoltare continua,” spune anuntul. “Produsele biologice vor continua sa joace un rol important si crescut pentru sprijinirea sustenabilitatii multor sisteme agricole.”

In traducere, se pare ca Monsanto planuieste sa foloseasca chiar mai multe chimicale pentru o presupusa rezolvare a problemei colapsului albinelor. Cateva studii recente, totusi, au legat definitiv pesticidele si ierbicidele folosite in agricultura precum si siropul de porumb cu concentratie mare de fructoza de boala CCD a albinelor.

Viitorul pare sumbru pentru albine, cu alte cuvinte Mosanto pare gata sa inhate incet toate companiile si organizatiile concurente care ii ameninta produsele modificate genetic (GMO), in timp ce se preface ingrijorata de declinul populatiei de albine. Si daca nu se iau masuri drastice pentru a opri Monsanto din incercarea sa continua de a domina agricultura globala, aprovizionarea cu alimente asa cum o cunoastem noi va fi in curand o amintire a trecutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.