Monsanto a donat agricultorilor galateni samanta de rapita pentru 1.200 ha

0
406
Monsanto a donat agricultorilor gălăţeni sămânţă de rapiţă pentru 1.200 ha
Monsanto a donat agricultorilor galateni samanta de rapita pentru 1.200 ha
Monsanto a donat agricultorilor galateni samanta de rapita pentru 1.200 ha

Compania Monsanto a venit in sprijinul agricultorilor din comuna galateana Rediu, ajutandu-i sa reinsamanteze cu rapita o suprafata de aproximativ 1.200 de hectare care a fost calamitata in urma inundatiilor.

Dupa cum ne-a declarat Alin Nemtisor, reprezentantul zonal al firmei, au fost distribuiti circa 400 de saci cu samanta hibrida, in valoare totala de 80 mii de dolari.
„Am adus sub forma de ajutor pentru fermierii napastuiti de urgia apelor un hibrid de rapita de ulei – inovatia DEKALB – cu genetica noua si performanta. Este vorba despre DK Extec, din grupa de maturitate semitardiv, care prezinta intre alte avantaje, o toleranta la iernare si confera siguranta hibridului in vederea depasirii cu succes a conditiilor nefavorabile. De asemenea, epoca optima de semanat se poate duce pana spre 25 septembrie, iar in conditiile unei toamne normale din punct de vedere meteorologic, va oferi o buna recolta. Trebuie numai ca firavele plante de rapita sa ajunga intr-un stadiu vegetativ optim, care sa le permita intrarea in iarna cu patru, sase sau opt frunze”, a precizat specialistul Monsanto.

De asemenea, in aceasta primavara reprezentantii Companiei Monsanto au donat producatorilor agricoli din judetul Neamt 625 de saci cu samanta certificata de porumb dintr-un hibrid timpuriu, necesara pentru reinsamantarea a circa 800 de hectare calamitate de grindina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.