Multivitamine cu E-uri cancerigene

0
868

Multivitaminele Kruger cu gust de portocale se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le.multivitamine

Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii. Ciclamatul de sodiu si zaharina de sodiu sunt doi edulcoranti pe care lumea stiintifica i-a incadrat in categoria substantelor cancerigene. Agentia Internationala pentru Cercetari in Cancer a incadrat ciclamatul de sodiu in grupa 3, din punct de vedere al potentialului cancerigen, si zaharina in grupa 2B.

Testele realizate pe cobai au aratat ca E952 poate provoca tumori maligne la vezica. Zaharina interfera cu procesul normal de coagulare a sangelui, glicemia si functiile digestive, perturbandu-le.
Vitaminele utilizate in compozitia produsului analizat sunt sintetice, neavand biodisponibilitate. De aceea, organismul nu este ajutat in nici un fel de consumul multivitaminelor Kruger.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia si asupra continutului de fructoza. Acest glucid poate stresa pancreasul endocrin, fortandu-l sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca multivitaminele Kruger nu sunt recomandate celor care vor sa isi pastreze un nivel optim al functionarii organismului.

Copiii, femeile insarcinate si care alapteaza, bolnavii de cancer sunt primii care ar trebui sa evite consumul acestui produs. Nici un fel de multivitamine nu pot inlocui o alimentatie variata si echilibrata.

Eticheta
Multivitamine Kruger. Supliment alimentar. Cu gust de portocale. Substanta de acidulare acid citric E330, hidrocarbonat de sodiu E500, fructoza, amidon, vitamina C E301, praf de suc de sfecla rosie, aroma, edulcorant ciclamat de sodiu E952, amid de acid nicotinic, vitamina E306, edulcorant zaharina de sodiu E954 (maltodextrina, concentrat de suc de sfecla rosie), pantotenat, vitamina B6, vitamina B2 E101, vitamina B1, acid tonic, biotina, vitamina B12.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.