Mustarul dulce “La grande famiglia” este obtinut din boabe de mustar, sare, acid acetic, zahar, dar si aditivi alimentari potential periculosi pentru sanatate.
mustar cu aditivi
Dintre aditivii alimentari periculosi se remarca edulcorantul chimic de sinteza zaharina E954, care este incadrata in grupa 2B, ca agent cancerigen posibil la om, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, colorantul chimic de sinteza azoic E102 tartrazina, este incriminat in declansarea sindromului ADHD (deficienta si devieri de comportament) interferent cu metabolismul zincului si cu activitatea enzimelor digestive. E102 duce la cresterea incidentei unor tumori tiroidiene. Tartrazina poate provoca alergii persoanelor care reactioneaza alergic la aspirina (salicitati) sau celor astmatice. De asemenea, poate altera perceptia si comportamentul, producand stari de confuzie. Doza zilnica recomandata din acet aditiv este de 7,5 mg/ kg corp. Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu sindrom ADHD, celor cu sensibilitate digestiva, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de cancer.
Persoanele care au alergie la mustar vor testa in prealabil produsul, iar celelelalte persoane, in special suferinzii de boli hepato-renale si hipertensivii vor tine cont de cantitatea de sare adusa de produs.

Ingrediente:
Apa, boabe de mustar (min 16%), sare, acidifiant (acid acetic alimentar E260), zahar, indulcitor (zaharina E954), colorant alimentar (tartrazina E102), comdimente. Nu contine conservanti. Nu este precizata valoarea nutritionala

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here