Muzeul Antipa, custodele ariei naturale protejate „Balta Alba”

Muzeul Antipa, custodele ariei naturale protejate „Balta Alba”
Muzeul Antipa, custodele ariei naturale protejate „Balta Alba”

Alte doua arii naturale din Buzau vor fi atribuite unor asociatii din Ploiesti si Covasna

Saptamana trecuta a avut loc la APM Galati intrunirea comisiei de evalure a dosarelor de candidatura depuse pentru preluarea in administrare, respectiv custodie, a ariilor naturale protejate de interes national si comunitar din Regiunea Sud Est. In urma acestei evaluari au fost acordate punctaje dosarelor de candidatura.

Potrivit unei informari de presa a Agentiei pentru Protectia Mediului Buzau, la nivel regional au fost depuse 12 dosare de candidatura si doar 3 dosare, depuse pentru arii protejate din judetul Buzau, au obtinut mai mult de 53 de puncte (punctajul minim).

Astfel, aria naturala “Focul Viu”, Lopatari, candidat Asociatia Pentru Dezvoltare Durabila Alfa Centaurii Ploiesti, a obtinut 74,3 de puncte; aria naturala “Balta Alba-Amara-Jirlau_lacul Sarat_Caineni”, candidat Asociatia Maximilian Buzau, in parteneriat cu Muzeul Antipa, a obtinut 84,7 puncte; aria naturala “Padurea Lacurile Bisoca”, candidat Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila “ALUTUS”, jud. Covasna, a obtinut 69,1 puncte. APM Buzau precizeaza ca aceasta evaluare a avut loc in cadrul celei de a 5– a sesiuni de depunere a do­sa­re­lor pentru preluarea in administrare, respectiv cus­todie a ariilor naturale protejate de interes na­tional si comunitar, lansata, la nivel national, de Mi­nisterul Mediului si Schimbarilor Climatice. Do­sarele de candidatura trebuiau sa fie intocmite in con­formitate cu prevederile Ordinului ministrului me­diului si schimbarilor climatice nr. 1470/2013 pri­vind aprobarea Metodologiei de atribuire a ad­mi­nis­trarii si custodiei ariilor naturale protejate. Eta­pele urmatoare cuprind depunerea contestatiilor (in perioada 02-03.12.2013), solutionarea con­testa­tiilor, intocmirea raportului comisiei de con­testatii si afisarea pe site-ul autoritatii responsabile a rezultatelor comisiei de contestatii, aprobarea raportului final de evaluare, care include si raportul comisiei de contestatii si, in final, semnarea contractelor de administrare/conventiilor de custodie. ●

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente