Nationalistii protesteaza fata de aprobarea de catre Guvernul Ponta a legii proiectului Rosia Montana

Nationalistii protesteaza fata de aprobarea de catre Guvernul Ponta a legii proiectului Rosia Montana
Nationalistii protesteaza fata de aprobarea de catre Guvernul Ponta a legii proiectului Rosia Montana

Partidul “Totul pentru Tara” protesteaza energic fata de aprobarea de catre Guvern si trimiterea in Parlament a proiectului de lege privind demararea exploatarii de la Rosia Montana.

Dincolo de amanuntele demagogice din comunicatul oficial de presa, dorim sa informam publicul roman ca acest priect de act normativ reprezinta o incalcare grava a principiilor constitutionalitatii si statului de drept, legiferand practic anularea tuturor prevederilor legale in privinta mediului, patrimoniului cultural si dreptului proprietatii. Este un fapt fara precedent in Europa si in toata lumea civilizata.

Practic, intr-un stat intemeiat pe o Constitutie democratica, un guvern isi permite sa emita acte normative prin care anuleaza, pe un areal geografic si intr-un anumit interval de timp, legislatia statului respectiv. Asistam practic la desfiintarea statului de drept si instaurarea tacita a dictaturii bunului plac al unor cercuri de interese financiar-politice cu puternice conexiuni la structuri oculte transnationale.

Acest fapt este cu atat mai grav cu cat, prin impunerea demararii proiectului Rosia Montana, premierul Victor Ponta isi incalca flagrant angajamentele luate in fata Parlamentului, cu prilejul investirii sale in functia de prim-ministru, anul trecut, angajamente in virtutea carora a si castigat alegerile.
Continuam sa ne pastram pe linia adoptata de Academia Romana, de Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Unita cu Roma si Biserica Catolica, institutii care in repetate randuri au condamnat acest proiect, aratand caracterul sau anti-national, anti-crestin si aducator de mari prejudicii mediului natural si patrimoniului istoric.

Partidul “Totul pentru Tara” considera ca salvgardarea patrimoniului cultural-istoric unic in Europa si ocrotirea uneia din cele mai frumoase zone a Muntilor Apuseni devine astazi obiectivul numarul 1 pe agenda societatii civile romanesti. In acelasi timp, Rosia Montana este o problema a intregii comunitati europene, iar ocrotirea dreptului la proprietate privata al localnicilor care se opun exploatarii se identifica deja cu insasi ideea statului de drept in Romania.

In aceste conditii, ne facem datoria de a chema romanii sa ia atitudine publica, sub toate formele legale, pentru blocarea acestei tentative de suspendare a statului de drept si legalitatii. De asemenea, vom sesiza toate forurile europene si internationale, care vor trebui sa reactioneze fata de aceasta tentativa inadmisibila de suprimare domniei legii in Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente