Neutralizarea pesticidelor de pe fructe si legume

Neutralizarea pesticidelor de pe fructe si legume
Neutralizarea pesticidelor de pe fructe si legume

Cele mai multe vegetale sunt tratate cu erbicide si pesticide, care pot fi eliminate prin folosirea unor solutii de curatare. Legumele si fructele sunt „agresate” in fel si chip pana ajung in casele noastre: sunt stropite din belsug pentru a se pastra cat mai bine, iar culegatorii, masinile de transport sau tarabele din piete le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli, scrie suntsanatos.ro.

Multi poluanti si pesticide care raman pe suprafata alimentelor sunt lipofile. Simpla spalare cu apa nu le va indeparta.
Metode de a elimina din pericolele de pe aceste alimente

1. APĂ CU OTET. O alta metoda traditionala este clatirea cu apa si otet de mere. Umpleti un bol mare de salata cu apa in care turnati otet de mere. Folositi aproximativ o lingura de otet pentru fiecare litru de apa. Lasati legumele sau fructele in apa timp de cinci minute si curatati apoi mizeriile. In cazul cartofilor, morcovilor sau pastarnacului, le puteti curata folosind o perie curata. Clatiti apoi temeinic, sub un jet de apa rece.

2. BICARBONAT DE SODIU. Puneti vegetalele intr-un castron cu apa in care ati adaugat trei-patru lingurite de bircabonat de sodiu. Lasati-le pret de cateva minute si apoi clatiti sub un jet puternic de apa. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si la curatarea frigiderului, pentru a scapa de mirosurile neplacute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *