Nicolescu: Carbunele ramane un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei

Termocentralele pe cărbune nu pot ţine pasul cu energia verde
Nicolescu: Carbunele ramane un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei
Nicolescu: Carbunele ramane un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, afirma ca un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei ramane carbunele, motiv pentru care si-ar dori ca minerii sa poata produce mai mult si sa fie platiti in consecinta.

pub Schimb gratuit de anvelope in reteaua Peugeot! Vezi toate detaliile promotiei!
Prezent la Deva la sedinta Comisiei de Dialog Social de pe langa Prefectura Hunedoara, la care au participat reprezentanti ai sindicatelor si ai Complexului Energetic Hunedoara, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a spus ca in prima parte a strategiei energetice a Romaniei, care face referire la situatia actuala si obligatiile asumate de tara in fata UE, se va vedea ca un combustibil primar strategic pentru mixul energetic este carbunele, potrivit Mediafax.

„Suntem in proces de revizuire a strategiei energetice a Romaniei, iar din primele concluzii (…) carbunele este un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei si va ramane asa in anii care urmeaza. In aceste conditii, ceea ce se intampla cu complexele energetice ne preocupa foarte mult pentru ca, repet, carbunele ramane un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei”, a afirmat ministrul.

El a adaugat ca responsabilitatea gestionarii activitatii revine conducerii societatii si ca a solicitat tuturor companiilor energetice de stat sa aiba intocmite strategii de dezvoltare pe termen lung, de zece ani.

Nicolescu a mentionat ca prima parte a strategiei energetice a Romaniei, care face referire la situatia actuala si obligatiile asumate de tara in fata UE, va fi prezentata pana la sfarsitul lunii octombrie.

Comisia de Dialog Social de pe langa Prefectura Hunedoara s-a intrunit la solicitarea sindicatelor din energie. Saptamana trecuta, peste 50 de angajati ai Termocentralei Mintia au protestat, in fata sediului unitatii, nemultumiti de eliminarea unui spor pentru energeticienii care lucreaza ore suplimentare de sarbatorile legale si au cerut stabilirea unei date pentru intrunirea Comisiei de Dialog Social la Prefectura. Protestatarii au solicitat, printre altele, infiitarea unui mix energetic, adica un pret unic al energiei electrice, rezultat prin luarea in calcul a tuturor producatorilor – termocentrale, hidrocentrale si energii regenerabile, care ar fi, in opinia lor, singura sansa de supravietuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *