Nivel record de CO2 in atmosfera

0
412
România are un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser?
România are un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Nivel record de CO2 in atmosfera
Nivel record de CO2 in atmosfera

Nivelul de dioxid de carbon in atmosfera a atins cel mai inalt nivel inregistrat in ultimii 800.000 de ani. Concentratia de CO2 a ajuns la peste 400 de parti pe milion in luna aprilie, iar de atunci continua sa creasca.

Datele au fost facute publice de catre Institutul de Oceanografie din San Diego. Cerectatorii spun ca umanitatea nu a mai vazut niciodata un astfel de nivel de CO2 in atmosfera. Datele nivelului de CO2 au inceput sa fie colectate in 1958 de catre observatorul Mauna Loa din Hawaii. Atunci concentratiile erau de doar 313 de parti pe milion.

Nivelul actual este inregistrat din cauza arderii combustibililor fosili, odata cu aparitia revolutiei industriale. Concentratia mare de dioxid de carbon are efecte negative asupra sanatatii oamenilor, cauzeaza cresterea temperaturilor globale, dar si cresterea nivelului marii. Totodata, au de suferit si cele mai importante culturi, folosite in alimentatie.

Moleculele de dioxid de carbon pot ramane suspendate pentru sute de ani, ceea ce inseamna ca efectele activitatii industriale de astazi vor fi resimtite in urmatoarele secole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.