Noi avertismente privind incalzirea globala

0
483
Cercetatorii au descoperit aproape 4.000 de specii de microbi in apele Antarcticii
Topirea rapidă a gheţii din Oceanul Arctic este “o bombă cu ceas economică” - See more at: http://www.informatiadealba.ro/actualitate/bomba-cu-ceas-care-ameninta-economia-mondiala/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bomba-cu-ceas-care-ameninta-economia-mondiala#sthash.9SZO513G.dpuf
Noi avertismente privind incalzirea globala

Cercetatorii au lansat noi avertismente privind incalzirea globala din vestul Antarcticii, scrie dailymail.co.uk.

Universitatea de Stat din Ohio au publicat un studiu potrivit caruia temperaturile medii anuale inregistrate de statia Byrd din Antarctica de Vest au crescut cu 2,4 grade Celsius din anul 1950 pana acum. Aceasta este cea mai rapida crestere, fiind de 3 ori mai mare decat nivelul mediu.

Oamenii de stiinta spun ca o astfel de modificare va duce la accelerarea procesului de dezagregare, tinand cont ca topirea ghetarilor duc la cresterea nivelului apei cu peste 3 metri.

“Chiar daca nu va genera in mod direct o pierdere a masei, suprafata ce se topeste ar putea contribui in mod indrect la cresterea nivelului marii, prin slabirea ghetarilor din vestul Antarcticii care restrictioneaza trecerea bucatilor de gheata in ocean”, a explicat meteorologul David Bromwich.

Nivelul marii a crescut in ultimii 100 de ani cu aproximativ 20 de centimetri. Cercetatorii insa estimeaza ca in secolul nostru, cresterea ar putea ajunge pana la 59 de centimetri in cazul in care topirea ghetii din Groenlanda si Antarctica isi va mentine ritmul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.