Norvegienii au creat eoliana care ar putea alimenta 10.000 de case

0
433
Norvegienii au creat eoliana care ar putea alimenta 10.000 de cas
Norvegienii au creat eoliana care ar putea alimenta 10.000 de cas

Compania norvegiana Sway Turbine a dezvoltat o turbina eoliana offshore de 10 MW, denumita ST 10, proiectul fiind pentru prima data prezentat publicului in cadrul unei conferinte de profil in Germania, la finalul lunii octombrie.

De exemplu, in Romania cele mai mari turbine montate au o capacitate de 3 MW. Potrivit dezvoltatorilor proiectului, turbina mamut ar putea fi o alternativa buna pentru producerea de energie eoliana offshore mai ales datorita economiilor de costuri care se pot realiza. Turbina nu este montata in acest moment, compania norvegiana care a dezvoltat-o fiind in cautarea unui partener pentru industrializarea proiectului.

Diametrul turbinei este de 164 de metri, in timp ce in Romania de exemplu, turbinele montate ajung la un diametru de 100 de metri.

Anul trecut, danezii de la Vestas, liderul mondial al productiei de turbine eoliene, au lansat o turbina eoliana offshore tot cu un diametru de 164 de metri, V164, cu o capacitate de 7 MW, In prezent, compania lucreaza la modelul de 8 MW care ar urma sa fie montat in 2014.

Nemtii de la Siemens au inceput anul acesta testele la o turbina cu un diametru de 154 de metri si cu o capacitate de 6 MW care poate alimenta circa 6.000 de locuinte. Totodata, francezii de la Alstom au inaugurat la jumatatea lunii martie o turbina offshore de 6 MW, Haliade 150, cu un diametru de 150 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.