Nu folositi produse cosmetice care contin aluminiu pe pielea care are rani deschise

0
598
Nu folosiţi produse cosmetice care conţin aluminiu pe pielea care are răni deschise
Nu folositi produse cosmetice care contin aluminiu pe pielea care are rani deschise

Atentie la deodorantele si antiperspirantele care contin saruri de aluminiu. Nu folositi produse cosmetice care contin aluminiu pe pielea care are rani deschise. Sunt avertismente lansate periodic de catre Agentia franceza pentru siguranta sanitara (Afssaps) care in repetate randuri a recomandat reducerea la 0,6% a cantitatii de aluminiu din compozitia deodorantelor si antiperspirantelor. Iata insa ca publicatia lunara 60 Millions de Consommateurs a testat 14 deodorante si antiperspirante pentru femei si barbati si a reiesit ca sase dintre acestea aveau concentratii de aluminiu superioare cotelor indicate de Afssaps, respectiv intre 0,19% si 2% aluminiu pur. Sarurile de aluminiu sunt utilizate in antiperspirante cu scopul de a reduce transpiratia si in deodorantele clasice, pentru a masca mirosurile. Medicii atrag atentia ca aluminiul din aceste produse cosmetice ajunge in organism cu consecinte negative la nivelul creierului, ficatului, rinichilor si al sistemului osos. Aluminiul patrunde mai usor in organism daca aceste cosmetice sunt folosite pe o pielea cu rani deschise de la barbierit, pe o piele cu diverse iritatii.

Pentru a explica dublarea numarului cazurilor de cancer mamar, inregistrata in ultimii ani, s-a facut o legatura directa intre deodorante, antiperspirante si aceasta boala. Antiperspirantele cresc riscul de cancer mamar, deoarece contin saruri de aluminiu si ioni metalici care „mimeaza” efectele hormonului estrogenic.

„Avand in vedere ca estrogenul este recunoscut pentru implicarea in dezvoltarea cancerului la san, orice element cu activitate estrogenica care poate patrunde in corp, la nivelul sanului, pot influenta, cel putin teoretic, aparitia cancerului mamar”, spune doctorul Phillippa Daibre, din cadrul Scolii de Stiinte Biologice de la Universitatea Reading din Marea Britanie. De asemenea, testele au evidentiat ca aluminiul si zirconiul invadeaza celulele, provoaca mutatii ale ADN-ului acestora, dezechilibre hormonale si, in final, cancer.

O solutie ieftina si fara efecte adverse o reprezinta remediile naturiste: bicarbonatul de sodiu pentru pudrarea zonei axilelor sau infuzia de busuoic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.