Numarul dezastrelor naturale a crescut de patru ori in 20 de ani

  0
  383

  Populatia lumii se confrunta cu de patru ori mai multe dezastre naturale decat acum doua decenii, arata un studiu condus de organizatia britanica Oxfam care arata drept cauza incalzirea globala, potrivit Breitbert.com.

  In anii ’80, numarul mediu de dezastre anuale era de 120, in timp ce numarul actual se ridica la 500. Potrivit studiului, tarile sarace au fost afectate cel mai tare de aceasta crestere.

  „Anul acesta (n.r. 2007), am vazut inundatii in sudul Asiei, iar in Africa si Mexic au fost afectati mai mult de 250 de milioane de oameni”, a explicat directorul Oxfam, Barbara Stocking.

  „Nu este un an special. Urmeaza un model care descrie evenimente meteorologice extreme din ce in ce mai frecvente, mai neprevizibile”, a continuat Stocking, adaugand ca „este nevoie de o actiune imediata pentru a ne pregati in fata dezastrelor, altfel organizatiile umanitare de asistenta vor fi depasite iar progresele recente in dezvoltarea umana vor intra in declin”.

  Numarul persoanelor afectate de dezastrele naturale extreme a crescut cu 70%, de la 170 de milioane intre 1985 si 1994, la 254 de milioane intre 1995 si 2004, mai arata studiul.

  Inundatiile si furtunile puternice au crescut de la 60 in 1980 la 240 in 2006, in timp ce evenimentele geotermale de tipul cutremurelor si eruptiilor vulcanice nu s-a schimbat semnificativ.

  Studiul Oxfam a folosit date preluate de la Crucea Rosie, Natiunile Unite si Universitatea Louvain din Belgia.
  Sursa: Ziare.com

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.