O tanara din Cluj a inventat peretii din deseuri

O tanara din Cluj a inventat peretii din deseuri
O tanara din Cluj a inventat peretii din deseuri
O tanara din Cluj a inventat peretii din deseuri

O tanara din Cluj-Napoca a inventat peretii ecologici construiti din deseuri ca rumegus, materiale textile sau granule de cauciuc.

Ancuta Tiuc a fost premiata cu medalia de aur la un salon international de cercetare pentru aceasta inventie, care a constituit teza sa de doctorat de la Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului din Cluj, relateaza Digi 24.

„Aceste panouri pot fi utilizate atat in mediul exterior cat si in mediul interior, utilizate ca si panouri pentru reducerea zgomotului, pot fi utilizate pe autostrazi, sosele. Am utilizat deseuri lemnoase, rumegus de fag si rumegus de brad si granule de cauciuc reciclat”, a explicat Ancuta Tiuc, doctor inginer.

Tanara intentioneaza sa breveteze inventia.

Panourile din deseuri vor fi mai ieftine decat cele existente in prezent pe piata, considera Ovidiu Nemes, conferentiar la Facultatea de Ingineria Materialelor si a Mediului din Cluj-Napoca.

In plus, cererea pentru produse ecologice este in crestere pe piata, potrivit constructorilor.

„Lumea a inteles ca pe piata trebuie sa existe produse ecologice. Si din acest punct de vedere produsul intruneste toate proprietatile”, a spus Alin Marta, agent de vanzari la o firma de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *