O turbina eoliana poate produce 1.000 de litri de apa potabila in fiecare zi prin colectarea si filtrarea umezelii din aer

O turbina eoliana poate produce 1.000 de litri de apa potabila in fiecare zi prin colectarea si filtrarea umezelii din aer

Compania franceza de inginerie Eole Water a dezvoltat o turbina eoliana care poate produce 1.000 de litri de apa potabila in fiecare zi prin colectarea si filtrarea umezelii din aer.Daca SUA se asteapta ca urmatoarele razboaie sa se invarta in jurul apei, turbina eoliana WMS1000 ar putea aduce un beneficiu enorm pentru 85 de milioane de oameni care nu au acces la apa potabila in regiuni din Africa, America de Sud, India si Indonezia.

Turbinele sunt construite astfel incat sa maximizeze productia de apa si independenta energetica in timp ce reduce impactul cu mediul. Aerul curge prin fata turbinei si este directionat catre un compresor de racire. Umiditatea este extrasa din aer, condensata si colectata.

Ideea a fost initial conceputa de o persoana care a colectat apa din aparatul de aer conditionat. Fortata de gravitatie, apa curge prin tevi de otel intr-un bazin de colectare. Dupa filtrare si purificare, apa este buna de baut, spalat si pentru cultivat.

Eole Water detine in prezent un prototip

Directorul de marketing al Eole Water, Janin Thibault spune ca noua tehnologie ar putea permite zonelor rurale sa aiba provizii suficiente de apa. O turbina eoliana de acest tip ar putea furniza apa pentru un sat cu 2.000, pana la 3.000 de locuitor in fiecare zi, pe parcursul a 20 de ani (durata de viata preconizata a aparatului).

Eole Water detine in prezent un prototip al acestui aparat in Dubai care produce 62 de litri de apa pe ora. Compania are in plan comercializarea acestei turbine de la sfarsitul acestui an la un pret cuprins intre 660.000 si 790.000 de dolari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente